Kefir Nasıl Yapılır



Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak.
 
Kefir Nereden Gelmiştir?
Kafkas Türklerinin bulduğu bir içecek olan kefir, bugün tüm dünyaya yayılmış ve etkileri, faydaları üzerine bir çok araştırma yapılan bir içecektir. Kefir beyaz veya sarı renkli, görünümü buğdayı veya patlamış mısırı andıran, küçüklü büyüklü kefir taneciklerinin mayalanması ile elde edilir. Bugün bir çok ülkeye yayılmış olan kefir mikro biyolojik içeriği ile çok faydalı bir içecektir. İçinde etil alkol ve laktik asit barındırmaktadır. 



Kefir Nasıl Yapılır, Nasıl Mayalanır?
Öncelikli olarak sahip olmanız gereken kefir taneleridir. Bu tanecikleri, tanıdığınız elinde kefir bulunan birinden, İnternet üzerinden veya kefir taneciği satan marketlerden temin edebilirsiniz.
  • Mayalamak için, gereken sütün hazır UHT sütlerden değil de temizliğine güvenilir açık sütlerden veya günlük pastörize sütlerden olması tercihen daha iyi sonuçlar verecektir. Açık sütün içerdiği bakterilerden korkuyorsanız, şunu da belirtmekte fayda var; kefir taneleri zaten açık sütün içerdiği zararlı bakterileri yiyerek besleniyorlar.
  • Sütün yağlı olması da kefir mayaları için iyidir. Yağsız süt ile mayalandığında kefir taneciklerinin zaman içinde küçülüp, inceldiği görülmektedir
    Kefir Nasıl Yapılır

  • Sütün temiz olduğuna inanıyorsanız sütü kaynatmadan da mayalaya bilirsiniz.
  • Şimdi sıra sütün veya suyun içinde temin edilen kefir tanelerinin süzülmesine geldi. Metal bir araç kullanmadan, plastik bir süzgeç ve  tahta bir kaşık yardımı ile olabilir, kefir taneleri süzülür. 1 kg süt için; ceviz büyüklüğü yahut nohut tanesi büyüklüğündeki kefir, hazırlanmış olan 20 ile 25 derece sıcaklıktaki süte ilave edilir. Karanlık bir oda da veya kavanozdaki sütün etrafına havlu sarılarak,  8 ile 24 saat arası bir süre mayalanmaya bırakılır. Kefirin nohut tanesi büyüklüğünde olması ile ceviz tanesi büyüklüğünde olması arasındaki fark yalnızca, mayalanma süresidir.
  • Kefir mayalanıp arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde tekrar süzülür ve içindeki kefir taneleri ayıklanarak başka sefere kullanılmak üzere suyun içine koyulur. Suyun içine koyulan bu kefir taneleri buzdolabında, cam kavanozda 10 gün kadar saklanabilir. 
  • Suyun içine ayrılan kefirler gün geçtikçe çoğalırlar, bu kefir taneleri -20 derecede buzlukta muhafaza edebilir. Dilerseniz başkaları ile paylaşabilirsiniz.
Kefir nasıl yapılır artık öğrenmiş bulunmaktasınız, özellikle de çocuklar için çok faydalı olan bu içeceği evinizde ellerinizle hazırlayıp, sevdiklerinize güvenle yedirebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 04.11.2014 02:38:18





Kefir Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kefir Nasıl Yapılır"

Nursen Tüzün

Cevap Sayısı: 0
Ben kefiri yoğurt kıvamında yapıyorum koyu renk bir çay fincanının dibine bir tatlı kaşığı kefir koyup üstüne soğuk süt koyuyorum üstünü koyu renk bir kapakla kapıyorum 24 saat sonra yoğurt olarak yiyorum yanlışmı yapıyorum?

2015-02-01 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele eden kişilere kolaylık sağlamasıdır. Kefir içeceğinin ana yurdu Kafkaslardı...

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzette olan şifalı bir içecek kültürüdür. Araştırmalara g...

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki...

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri...

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Kafkaslarda hazırlandığı belirtilir. İnek, koyun, keçi sütlerini fermantasyondan g...

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), h...

Kefir Faydaları

Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içecek vücudun mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kefirin sindi...

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa; Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özelli...

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak. Kefir Nereden Gelmiştir?Kafkas Türklerinin bulduğu bir içece...

Kefir Sabunu

Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kefir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2017