Kefiri Nasıl Saklarım



Kefir tanelerini bir kaç ay kullanmayacaksanız;

* Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır. Kefiri kullanmayacağınız zaman bir kabın içerisine saf suyu koyarak ve taneleri de içerisine ilave ederek buzdolabında (+4 C) saklayabilirsiniz.

Kefir tanelerini donduracak iseniz,

* Kefir tanelerini soğuk saf su ile yıkayın (suyun klorsuz olmasına dikkat edin), temiz ve beyaz bir havlu ile düzgünce üzerindeki nemi bastırmadan uzaklaştırın. Taneleri bir poşet ya da kutu içerisine koyun ve taneleri tamamen kapatacak kadar süt tozu ilave edin ve buzluğa kaldırın. Bu şekilde bir yıla yakın bir süre saklayabilirsiniz.

Kefir tanelerini Kafkasya’da yapıldığı gibi kurutacak iseniz;

* Kefir tanelerini soğuk saf su ile yıkayın, temiz ve beyaz bir havlu ile düzgünce üzerindeki nemi bastırmadan uzaklaştırın. Tanecikleri beyaz kağıttan kese içerisine koyup yoğun güneş altına bırakın. Tanecikleri burada sıcaklık, nem ve tanecik boyutuna bağlı olarak bir iki gün içerisinde kuruyacaklardır. Kuruyunca renkleri sarıya dönebilir bu gayet normaldir. Kuruyan taneleri ağzı sıkıca kapatılabilen bir kaba koyup soğuk bir ortam ya da buzdolabında 1- 1.5 yıl civarında saklanabilir.

Kefiri Nasıl Saklarım

Saklanan kefir tanelerinin aktivitesini geri kazandırmak için ne yapmalı ?

Farklı nedenler ile kefir taneleri aktivitelerini kaybetmiş olabilirler. Onları tekrar aktive edebilmek için;

Kefir tanelerini dondurmuşsanız;

* Dondurulmuş olan taneleri soğuk su içerisine koyun. Bu şekilde süt tozundan ayrılabilsin. Sonrasında bir kap içerisine tanelerin üzerine 1/3 oranında olacak şekilde süt ilave edin ve 24 saat beklemeye bırakın. Eğer pıhtılaşma istenen düzeyde olmaz ise bu işleme her 24 saatte sütün miktarını her seferde artırarak devam edin. Bu işlem üç-dört gün sürebilir. İstenen aromaya ve yapıya ulaşıldığında kefir taneleri sütü işlemek için hazır demektir.

Kurutmuşsanız;

* Tanecikleri bir kaba alıp üzerine 1/3 oranında süt ilave edin. 20 - 24 saat sonra eski aromaya ulaşmış ise taneler hazırdır. Eğer değil ise, yukarıdaki gibi artan miktarlarda süt ilave ederek bu işleme devam edin. 2 - 7 gün arası tazelemeden sonra taneler hazır hale gelecektir.

Yayınlanma Tarihi : 18.12.2012 01:39:09





Kefiri Nasıl Saklarım Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

5 Yorum Yapılmış "Kefiri Nasıl Saklarım"

Ajiba

Cevap Sayısı: 0
Kafkas Türkleri nedir? Herkesi Türkleştirme çabasını da anlamış değilim...

2015-06-27

Kullanıcı oyu: 4,5

mukaddes

Cevap Sayısı: 0
24 saatten fazla durursa kefırım bozulurmu

2014-07-20

Kullanıcı oyu: 4,5

sema

Cevap Sayısı: 0
süt tozu dediğiniz şey nasıl bir şey acaba şu nescafelerin içine kattığımız değildir heralde

2014-01-15

Kullanıcı oyu: 4,5

gizemli

Cevap Sayısı: 0
ben kefiri iki aydir gunluk kullaniyorum ve maya cogaldi biraz tanidiklara verdim,fakat yine cogalinca,bir miktar ayirip nasil saklayacagimi bilmiyordum.verdiginiz bilgiler guvenilir olduguna inaniyorum ve tskr ediyorum

2013-07-17

Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Cevap Sayısı: 0
Kefiri Nasıl Saklarım hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Kefiri Nasıl Saklarım konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzette olan şifalı bir içecek kültürüdür. Araştırmalara g...

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri...

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele eden kişilere kolaylık sağlamasıdır. Kefir içeceğinin ana yurdu Kafkaslardı...

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki...

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Kafkaslarda hazırlandığı belirtilir. İnek, koyun, keçi sütlerini fermantasyondan g...

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa; Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özelli...

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), h...

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak. Kefir Nereden Gelmiştir?Kafkas Türklerinin bulduğu bir içece...

Su Kefiri

Su kefiri, Meksika kökenli  mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20.yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bilinen süt kefiri ile bir ilgisi yoktur. 'Tibi' olarak da bilinen su kefirinin faydalar...

Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir

Kefir mayası, yıllar önce Kafkasya'da Orta Asya Türkleri tarafından sütten yapılan ve ayrana benzeyen bir içecektir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde hem lezzeti hem de sağlığa faydalı oluşu nedeniyle günlük olarak tüketilen bi...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kefir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2015