{ "title": "Kefir İle Yoğurt Yapımı", "image": "https://www.kefir.gen.tr/images/kefir-ile-yogurt-yapimi.gif", "date": "20.01.2024 15:25:45", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Kefir ile yoğurt yapımı oldukça kolaydır. Kefir, hafif ekşimsi tadı olan inek veya koyun sütü ile mayalanan fermante bir süt içeceği olmakla beraber sağlığa oldukça faydalı bir üründür. Kefir tüketimi birçok sindirim hastalıklarına iyi geldiği gibi, tümörden egzama hastalığına kadar birçok sağlık konularında faydası vardır. Hatta kefir, zayıflama diyeti olarak bile kullanılmaktadır.

Kefir Mayalamak İçin Nelere Gerek Vardır?
Kefir taneleri bir kullanımlık değildir aynı kefir taneciklerini defalarca kullanabilirsiniz. En zengin içerikli kefir mayası canlı kefirden elde edilir. Fakat bazı marketlerde birkaç kullanımlık kefir mayası satılıyor. Bu kefir mayaları canlı kefirden değil de kefir kültüründen üretiliyor. Kültürle üretilen mayaların besin değerleri canlı kefire göre daha düşüktür.

Kefir Nasıl Mayalanır?

İlk yapacağınız şey iyi bir çiğ süt temin etmektir. Sütün güvenilir olması gerek çünki kefiri kaynatmadan yaparsanız besin değeri daha yüksek olur. Çünkü süt kaynayınca kalsiyum değeri bozulur. Eğer çiğ süt içinize sinmiyorsa mayalamadan önce 5 dakika kaynatabilirsiniz. Çiğ sütü bulamazsanız pastörize günlük sütte kullanabilirsiniz.
" } ] }