{ "title": "Kefir Nedir", "image": "https://www.kefir.gen.tr/images/kefir-nedir.jpg", "date": "21.01.2024 11:29:13", "author": "Vamıka", "article": [ { "article": "
Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (Yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir, beyazımsı renkte, karnabaharı andıran biçimiyle ve özellikle bezelye ya da fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir, kefir taneleri ile çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Çapı 0,5-3 cm aralarında değişen ölçülere sahiptir.

Kefir nerden gelmiştir?

Kefirin anayurdu Kafkaslardır. İlk defa Batı Asya'nın Türkleri olarak yapılıp ve bugünümüze kadar birçok ülkeye dağılımıyla fermente bir süt içeceğine sahiptir. Kafkasların kefiri suyun yerine içtiklerinin bunun yanı sıra gençlik iksiri özelliğiyle kullanırlar. Kafkasların sayesinde dünyanın her bir alanına dağılımı olan Türklerinde bu içeceği her bir yana götürerek yayılmasını sağlamışlardır. Bu alanda bilimsel çalışma başlatan fakültelerde en başta kuruluşlarda dahil olmak üzere ciddi anlamda kefirin üzerinde çok önemli noktalar bulduklarını söylemişlerdir.

Kefiri kimler kullanabilir?

Kefiri her ne yaşta olunursa olunsun herkes kullanabilir. Belirleyici yan etkisi olmamaktadır. Çocuklara dahi önerilmektedir.

Kefir nelere iyi gelir?

Kullanımı ve içmesi ile hazmı kolay olan kefir, ayrıca hücre yenileyici bulgularına sahiptir. Mucizevi içecek olan kefir genelde bağırsakların maddelerdeki küreselleşmeyi engelleyici olarak ömrü uzattığına dair bir inanış vardır. Kafkasların kefirin faydalarını bildikleri için çocuklarına sadece su gibi içildiği bilinmektedir. Kafkasya'da çok uzun yıllar yaşamak sıradan bir olay değildir. Protein, yağ, laktoz ve mineralleri açısından oldukça zengin ilaç süreci devam edildiği takdirde kanı kötü kollestrolün'den arındırır. Tansiyon düşürücüdür, idrarı sulandırır, vücuttan atılacak atık maddelerin geçişini sağlar, bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olur, bulaşıcı, sarılık, eklem rahatsızlıkları, ishal, kabız, kan kaybı, idrar torbası hastalıkları, doğum sorunları, şekeri düşürür ve en başta kanser hücrelerini oluşmasını geciktirir. Hazmı kolay, protein bakımından zengin olması sebebiyle kefir, hastalarda ve çocuklar için çok önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca 20-30 günlük bebeklere dahi günde iki kaşık verilmesi önerilir. Hekimler, hastalara ilacın yanına kefiri de içmelerini mutlaka öneriyor. Yapılan incelemelerde kefirin kadın ve erkek de cinsel gücü de arttırdığı da öğrenilmiştir. Hücrelerin yenilenmesi esnasında kadınlar açısından cilt kozmetiği olarak da kullanıldığı açıklanmıştır.

Besin değerleri nelerdir?

Kefir, vücudun başlıca fonksiyonlarında farklı faaliyetler göstererek mineral ve esansiyel aminoasitler açısından oldukça zengin öğedir. Kefirin içinde bulunan proteinler yarısının sindirimini kolaylaştırarak ve bu şekilde vücuttan algılanan yapıya sahiptir. Kefirde oldukça esansiyel amino asitlerle bir olan triptofanın, mineral değerlerinden kalsiyumdan ve magnezyumdan sinir sisteminde rahatlatıcı olduğu belirlenmiştir. Vücudumuzun en çok oluşturduğu madde, fosfor, hücre gelişimci ve enerji eksiğinin karşılanabilmesi için yeterli karbonhidratın yağlar ve proteinler kullanırken yardım sağlar. Kefir B12, B1 ve K vitamini olarak içinde bulunanlardır. B u vitaminlerin yeteri kadar alınıldığın da böbrek, karaciğer, sinir sistemi, deri rahatsızlıklarına oldukça yarar sağladığı kanıtlanmıştır.
" } ] }