{ "title": "Su Kefiri", "image": "https://www.kefir.gen.tr/images/su-kefiri.gif", "date": "19.01.2024 18:52:53", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Su kefiri, Meksika kökenli mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20. Yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bilinen süt kefiri ile bir ilgisi yoktur. 'Tibi' olarak da bilinen su kefirininfaydaları arasında bağışıklığı güçlendirdiği ve vücudu dinçleştirmesi bilinen özellikleri arasındadır. Su kefiri tanecikleri adeta bir şeker tanesini andıran bu ürünün tanecikleri hem maya içerir hem de laktik asit dediğimiz bakteriyi içerir. Bu bakteri tat ve asit vermeye yarar. İçerisindeki maya ise karbondioksit ve tat vermeye yarar. Oldukça sağlıklı olan ve tadı tıpkı gazoza benzeyen bu içeceğin soğuk şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen su kefirinin bilinen etkilerinin ortaya konması için bilimsel bir çalışma henüz yapılmamıştır.

Kefirin Faydaları Nelerdir?
Su Kefiri Nasıl Yapılır?

Yaklaşık iki litrelik kefir yapımı için;
Limon ve incirleri iyice yıkadıktan sonra metal olmayan bir kabın içerisinde bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Bunu yaparken metal kaşık kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Yaptığınız bu karışımı iki veya üç gün bekletmelisiniz ve 24 saatte bir mutlaka karıştırmalısınız. Daha sonra bu karışımı yine metal olmayan bir süzgeç yardımıyla süzüp şişelere doldurun.
" } ] }