Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?

Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak.

Kefir Nereden Gelmiştir?


Kafkas Türklerinin bulduğu bir içecek olan kefir, bugün tüm dünyaya yayılmış ve etkileri, faydaları üzerine birçok araştırma yapılan bir içecektir.
Kefir beyaz veya sarı renkli, görünümü buğdayı veya patlamış mısırı andıran, küçüklü büyüklü kefir taneciklerinin mayalanması ile elde edilir. Bugün birçok ülkeye yayılmış olan kefir mikro biyolojik içeriği ile çok faydalı bir içecektir. İçinde etil alkol ve laktik asit barındırmaktadır.

Kefir Nasıl Yapılır, Nasıl Mayalanır?


Öncelikli olarak sahip olmanız gereken kefir taneleridir. Bu tanecikleri, tanıdığınız elinde kefir bulunan birinden, İnternet üzerinden veya kefir taneciği satan marketlerden temin edebilirsiniz.
  • Mayalamak için, gereken sütün hazır UHT sütlerden değil de temizliğine güvenilir açık sütlerden veya günlük pastörize sütlerden olması tercihen daha iyi sonuçlar verecektir. Açık sütün içerdiği bakterilerden korkuyorsanız, şunu da belirtmekte fayda var; kefir taneleri zaten açık sütün içerdiği zararlı bakterileri yiyerek besleniyorlar.
  • Sütün yağlı olması da kefir mayaları için iyidir. Yağsız süt ile mayalandığında kefir taneciklerinin zaman içinde küçülüp, inceldiği görülmektedir.
  • Sütün temiz olduğuna inanıyorsanız sütü kaynatmadan da mayalayabilirsiniz.
  • Şimdi sıra sütün veya suyun içinde temin edilen kefir tanelerinin süzülmesine geldi. Metal bir araç kullanmadan, plastik bir süzgeç ve tahta bir kaşık yardımı ile olabilir, kefir taneleri süzülür. 1 kg süt için; ceviz büyüklüğü yahut nohut tanesi büyüklüğündeki kefir, hazırlanmış olan 20 ile 25 derece sıcaklıktaki süte ilave edilir. Karanlık bir oda da veya kavanozdaki sütün etrafına havlu sarılarak, 8 ile 24 saat arası bir süre mayalanmaya bırakılır. Kefirin nohut tanesi büyüklüğünde olması ile ceviz tanesi büyüklüğünde olması arasındaki fark yalnızca, mayalanma süresidir.
  • Kefir mayalanıp arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde tekrar süzülür ve içindeki kefir taneleri ayıklanarak başka sefere kullanılmak üzere suyun içine koyulur. Suyun içine koyulan bu kefir taneleri buzdolabında, cam kavanozda 10 gün kadar saklanabilir.
  • Suyun içine ayrılan kefirler gün geçtikçe çoğalırlar, bu kefir taneleri -20 derecede buzlukta muhafaza edebilir. Dilerseniz başkaları ile paylaşabilirsiniz.
Kefir nasıl yapılır artık öğrenmiş bulunmaktasınız, özellikle de çocuklar için çok faydalı olan bu içeceği evinizde ellerinizle hazırlayıp, sevdiklerinize güvenle yedirebilirsiniz.
23.01.2024 06:53:38
Kefir Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kefir Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Kefir Nasıl Yapılır"
Kefir mayasını nasıl bulurum
Süleyman gozen . 27.07.2018
Ben kefiri yoğurt kıvamında yapıyorum koyu renk bir çay fincanının dibine bir tatlı kaşığı kefir koyup üstüne soğuk süt koyuyorum üstünü koyu renk bir kapakla kapıyorum 24 saat sonra yoğurt olarak yiyorum yanlışmı yapıyorum?
Nursen Tüzün . 01.02.2015

Kefir Zayıflatırmı

Kefir Zayıflatırmı, Kafkasların gençlik sırrı olarak bilinen kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmi...
Devamını Oku

Kefir Zararları

Kefir Zararları sıralamasında, yüksek kalorili bir besin olduğu için sık sık tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer kilo sorununuz varsa, Kefir tüketimine dikkat ...
Devamını Oku

Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir

Kefir mayası, yıllar önce Kafkasya'da Orta Asya Türkleri tarafından sütten yapılan ve ayrana benzeyen bir içecektir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde hem ...
Devamını Oku

Kefir Ne Kadar Tüketilmeli

Kefir ne kadar tüketilmeli, kefir dünyanın pek çok yerinde sağlık amacı ile tüketilen fermente süttür. Kefir, inek, koyun ya da keçi sütü kullanılarak elde e...
Devamını Oku

Kefir İle Yoğurt Yapımı

Kefir ile yoğurt yapımı oldukça kolaydır. Kefir, hafif ekşimsi tadı olan inek veya koyun sütü ile mayalanan fermante bir süt içeceği olmakla beraber sağ...
Devamını Oku

Kefir Maskesi

Kefir maskesi, cilt yenilenmesi, güzelleşmesi ve kırışıklıkların açılması üzerinde oldukça etkilidir. Kefir genel sağlık açısından en faydalı formante s...
Devamını Oku

Su Kefiri

Su kefiri, Meksika kökenli mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20. Yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bil...
Devamını Oku

Kefir İle Zayıflama

Kefir ile zayıflama, fazla kilolardan kurtulmak için, artık tüm dünyada kullanılan bir diyet yöntemidir. Eski yıllarda Orta Asya'da kullanılan şimdi ise...
Devamını Oku

Kefiri Nasıl Saklarım

Kefir tanelerini birkaç ay kullanmayacaksanız;* Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır....
Devamını Oku

Kefir Sabunu

Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönel...
Devamını Oku

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük sü...
Devamını Oku

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alko...
Devamını Oku

Yoğurt ve Kefirin Farkı

Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tu...
Devamını Oku

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvaml...
Devamını Oku

Kefir Faydaları

Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiçbir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içe...
Devamını Oku

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir...
Devamını Oku

Kefir

Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etialkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğid...
Devamını Oku

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve i...
Devamını Oku

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele ed...
Devamını Oku

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa, Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, K...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Son Forum Konuları
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024