Kefir İle Yoğurt Yapımı

Kefir İle Yoğurt Yapımı

Kefir ile yoğurt yapımı oldukça kolaydır. Kefir, hafif ekşimsi tadı olan inek veya koyun sütü ile mayalanan fermante bir süt içeceği olmakla beraber sağlığa oldukça faydalı bir üründür. Kefir tüketimi bir çok sindirim hastalıklarına iyi geldiği gibi , tümörden egzama hastalığına kadar bir çok sağlık konularında faydası vardır. Hatta kefir, zayıflama diyeti olarak bile kullanılmaktadır.


Kefir Mayalamak İçin Nelere Gerek Vardır?
  • Kefire metal değmemesi gerekiyor bu yüzden kefiri süzmek için plastik bir süzgeç
  • Tahta Kaşık
  • Cam kavanoz
  • Süt ve kefir taneleri gerekmektedir.
Kefir taneleri bir kullanımlık değildir aynı kefir taneciklerini defalarca kullanabilirsiniz. En zengin içerikli kefir mayası canlı kefirden elde edilir. Fakat bazı marketlerde birkaç kullanımlık kefir mayası satılıyor. Bu kefir mayaları canlı kefirden değil de kefir kültüründen üretiliyor. Kültürle üretilen mayaların besin değerleri canlı kefire göre daha düşüktür.

Kefir Nasıl Mayalanır?
İlk yapacağınız şey iyi bir çiğ süt temin etmektir. Sütün güvenilir olması gerek çünki kefiri kaynatmadan yaparsanız besin değeri daha yüksek olur. Çünkü süt kaynayınca kalsiyum değeri bozulur. Eğer çiğ süt içinize sinmiyorsa mayalamadan önce 5 dakika kaynatabilirsiniz. Çiğ sütü bulamazsanız pastörize günlük sütte kullanabilirsiniz
  • Kefirin mayalanması için oda sıcaklığının 20-25 derece olması gerekmektedir. Sütü kaynatmış bulunuyorsanız sıcaklığının oda sıcaklığına yani 25 dereceye düşmesini bekleyin ve cam kavanoza aktarın.
  • Suyun içinde bulunan kefir tanelerini plastik süzgeçle süzerek su ile yıkamadan tahta kaçık yardımıyla sütün içine bırakın. Sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatarak havlu ile sarıp karanlık bir odaya koyun. Normal şartlarda 1 litre süte 15-20 gram civarında yani ceviz büyüklüğünde bir kefir yeterli olur. Normalde aynı mayanın dörtte biri kadarı bile mayalamaya yeter ancak mayalaması daha uzun zaman alacaktır. En ideali 1 litre süte ceviz büyüklüğünde kefirdir.
  • Kefirin mayalanması 8 ile 24 saat arasında gerçekleşir. Fakat kıvamı daha yoğun ve ekşimsi olsun istiyorsanız bu mayalanma zamanını iki güne çıkarabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre mayalanma süresi 12 saatten az olan kefirin sindirim sistemini yavaşlattığı, 12 saat üzerindeki mayalanmalar da ise sindirim sitemini hızlandırdığını ortaya çıkmıştır.
  • Kefir hazır olunca plastik süzgeçten geçirerek geniş bir kaba süzün. Kefir mayasını yıkamadan ya taze süte veya suya atın. Bu mayayı hemen kullanamazsınız. cam kavanozda 10 gün beklettikten sonra bir sonraki kefir mayalamasın da kullanabilirsiniz.
  • Süzülmüş kefiri cam kavanoza koyarak dolapta saklayıp 3-4 günde tüketebilirsiniz.
  • Bu kefir mayaları zamanla çoğalacaktır. Fazla gelen mayaları kağıt bardak içinde -20 derecede dondurarak saklayabilirsiniz.
  • Doktorlar en az günde yarım litre kefir tüketmeyi tavsiye ediyor.
Son Güncelleme : 05.12.2018 11:34:29

Kefir İle Yoğurt Yapımı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kefir İle Yoğurt Yapımı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zayıflatırmı, Kafkasların gençlik sırrı olarak bilinen kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmiştir. Süt ürünlerinden birisi olan bu özel içecek kefirin, her derde deva, doğal enerji ve şifa ka...
Kefir Zararları
Kefir Zararları
Kefir Zararları sıralamasında, yüksek kalorili bir besin olduğu için sık sık tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer kilo sorununuz varsa, Kefir tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Kefir Zararları söylenmekte ...
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir mayası, yıllar önce Kafkasya'da Orta Asya Türkleri tarafından sütten yapılan ve ayrana benzeyen bir içecektir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde hem lezzeti hem de sağlığa faydalı oluşu nedeniyle günlük olarak tüketilen bir içecek haline gelm...
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir ne kadar tüketilmeli, kefir dünyanın pek çok yerinde sağlık amacı ile tüketilen fermente süttür. Kefir, inek, koyun ya da keçi sütü kullanılarak elde edilebilir. İşlem gördüğü için tadı hafif buruk olur. Süte oranla daha fazla sindirime yardımc...
Kefir Maskesi
Kefir Maskesi
Kefir maskesi, cilt yenilenmesi, güzelleşmesi ve kırışıklıkların açılması üzerinde oldukça etkilidir. Kefir genel sağlık açısından en faydalı formante süt ürünüdür. Cilt dokularını besleyen kefir, cilde sürüldüğünde de cildi besleyerek, nemlendirir.K...
Su Kefiri
Su Kefiri
Su kefiri, Meksika kökenli mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20.yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bilinen süt kefiri ile bir ilgisi yoktur. 'Tibi' olarak da bilinen su kefirinin faydaları arasında bağışıklı...
Kefir İle Zayıflama
Kefir İle Zayıflama
Kefir ile zayıflama, fazla kilolardan kurtulmak için, artık tüm dünyada kullanılan bir diyet yöntemidir. Eski yıllarda Orta Asya'da kullanılan şimdi ise tüm dünyada üretilip kullanılan sindirim sistemini hareketlendiren çok sağlıklı bir içecektir. K...
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefir tanelerini bir kaç ay kullanmayacaksanız; * Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır. Kefiri kullanmayacağınız zaman bir kabın içerisine saf suyu koyarak ve taneleri de içerisin...
Kefir Sabunu
Kefir Sabunu
Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt bozuklukları veya za...
Kefir Ayranı
Kefir Ayranı
Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki kefiri 25 derece sı...
Kefir Nedir
Kefir Nedir
Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi tarihi ...
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir bu öze...

 

Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir Maskesi
Su Kefiri
Kefir İle Zayıflama
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefir Sabunu
Kefir Ayranı
Kefir Nedir
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Kefir Kültürü
Kefir Faydaları
Kefir Mayası
Kefir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefirin Faydaları
Kefir Nasıl Yapılır
Kefir Nasıl Mayalanır
Popüler İçerik
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kı...
Kefir Faydaları
Kefir Faydaları
Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu ...
Kefir Mayası
Kefir Mayası
Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur...
Kefir
Kefir
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etialkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğ...
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Ka...
Kefirin Faydaları
Kefirin Faydaları
Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile müca...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018