Kefirin mayalanma süresi hakkında merak ettiklerim var. 12 ile 48 saat arasında değiştiği belirtiliyor, bu süre zarfında kullanılan kefir tanelerinin türü, ortam sıcaklığı ve mayalanma koşulları gibi faktörlerin etkili olduğu söyleniyor. Sizce, hafif ve tatlı bir kefir için en ideal süre hangisidir? Ayrıca, ortam sıcaklığı ne kadar önemli? Eğer sıcaklık 25°C'nin üzerinde olursa, kefirimin tadı nasıl etkilenir?
Kefirin mayalanma süresi hakkında merak ettiklerim var. 12 ile 48 saat arasında değiştiği belirtiliyor, bu süre zarfında kullanılan kefir tanelerinin türü, ortam sıcaklığı ve mayalanma koşulları gibi faktörlerin etkili olduğu söyleniyor. Sizce, hafif ve tatlı bir kefir için en ideal süre hangisidir? Ayrıca, ortam sıcaklığı ne kadar önemli? Eğer sıcaklık 25°C'nin üzerinde olursa, kefirimin tadı nasıl etkilenir?
Cevap yaz