Kefir Nasıl Yapılır

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak.
 
Kefir Nereden Gelmiştir?
Kafkas Türklerinin bulduğu bir içecek olan kefir, bugün tüm dünyaya yayılmış ve etkileri, faydaları üzerine bir çok araştırma yapılan bir içecektir.
Kefir beyaz veya sarı renkli, görünümü buğdayı veya patlamış mısırı andıran, küçüklü büyüklü kefir taneciklerinin mayalanması ile elde edilir. Bugün bir çok ülkeye yayılmış olan kefir mikro biyolojik içeriği ile çok faydalı bir içecektir. İçinde etil alkol ve laktik asit barındırmaktadır. 



Kefir Nasıl Yapılır, Nasıl Mayalanır?
Öncelikli olarak sahip olmanız gereken kefir taneleridir. Bu tanecikleri, tanıdığınız elinde kefir bulunan birinden, İnternet üzerinden veya kefir taneciği satan marketlerden temin edebilirsiniz.
  • Mayalamak için, gereken sütün hazır UHT sütlerden değil de temizliğine güvenilir açık sütlerden veya günlük pastörize sütlerden olması tercihen daha iyi sonuçlar verecektir. Açık sütün içerdiği bakterilerden korkuyorsanız, şunu da belirtmekte fayda var; kefir taneleri zaten açık sütün içerdiği zararlı bakterileri yiyerek besleniyorlar.
  • Sütün yağlı olması da kefir mayaları için iyidir. Yağsız süt ile mayalandığında kefir taneciklerinin zaman içinde küçülüp, inceldiği görülmektedir.
  • Sütün temiz olduğuna inanıyorsanız sütü kaynatmadan da mayalaya bilirsiniz.
  • Şimdi sıra sütün veya suyun içinde temin edilen kefir tanelerinin süzülmesine geldi. Metal bir araç kullanmadan, plastik bir süzgeç ve  tahta bir kaşık yardımı ile olabilir, kefir taneleri süzülür. 1 kg süt için; ceviz büyüklüğü yahut nohut tanesi büyüklüğündeki kefir, hazırlanmış olan 20 ile 25 derece sıcaklıktaki süte ilave edilir. Karanlık bir oda da veya kavanozdaki sütün etrafına havlu sarılarak,  8 ile 24 saat arası bir süre mayalanmaya bırakılır. Kefirin nohut tanesi büyüklüğünde olması ile ceviz tanesi büyüklüğünde olması arasındaki fark yalnızca, mayalanma süresidir.
  • Kefir mayalanıp arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde tekrar süzülür ve içindeki kefir taneleri ayıklanarak başka sefere kullanılmak üzere suyun içine koyulur. Suyun içine koyulan bu kefir taneleri buzdolabında, cam kavanozda 10 gün kadar saklanabilir. 
  • Suyun içine ayrılan kefirler gün geçtikçe çoğalırlar, bu kefir taneleri -20 derecede buzlukta muhafaza edebilir. Dilerseniz başkaları ile paylaşabilirsiniz.
Kefir nasıl yapılır artık öğrenmiş bulunmaktasınız, özellikle de çocuklar için çok faydalı olan bu içeceği evinizde ellerinizle hazırlayıp, sevdiklerinize güvenle yedirebilirsiniz.

Kefir Nasıl Yapılır Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Kefir Nasıl Yapılır"
Kefir Mayasını Nasıl Bulurum
Süleyman Gozen . 2018-07-27 / 4,5
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ben Kefiri Yoğurt Kıvamında Yapıyorum Koyu Renk Bir Çay Fincanının Dibine Bir Tatlı Kaşığı Kefir Koyup Üstüne Soğuk Süt Koyuyorum Üstünü Koyu Renk Bir Kapakla Kapıyorum 24 Saat Sonra Yoğurt Olarak Yiyorum Yanlışmı Yapıyorum?
Nursen Tüzün . 2015-02-01 / 4,5
CEVAP YAZ
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zayıflatırmı, Kafkasların gençlik sırrı olarak bilinen kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmiştir. Süt ürünlerinden birisi olan bu özel içecek kefirin, her derde deva, doğal enerji ve şifa ka...
Kefir Zararları
Kefir Zararları
Kefir Zararları sıralamasında, yüksek kalorili bir besin olduğu için sık sık tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer kilo sorununuz varsa, Kefir tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Kefir Zararları söylenmekte ...
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir mayası, yıllar önce Kafkasya'da Orta Asya Türkleri tarafından sütten yapılan ve ayrana benzeyen bir içecektir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde hem lezzeti hem de sağlığa faydalı oluşu nedeniyle günlük olarak tüketilen bir içecek haline gelm...
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir ne kadar tüketilmeli, kefir dünyanın pek çok yerinde sağlık amacı ile tüketilen fermente süttür. Kefir, inek, koyun ya da keçi sütü kullanılarak elde edilebilir. İşlem gördüğü için tadı hafif buruk olur. Süte oranla daha fazla sindirime yardımc...
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir ile yoğurt yapımı oldukça kolaydır. Kefir, hafif ekşimsi tadı olan inek veya koyun sütü ile mayalanan fermante bir süt içeceği olmakla beraber sağlığa oldukça faydalı bir üründür.  Kefir tüketimi bir çok sindirim hastalıklarına iyi geldiği gibi...
Kefir Maskesi
Kefir Maskesi
Kefir maskesi, cilt yenilenmesi, güzelleşmesi ve kırışıklıkların açılması üzerinde oldukça etkilidir. Kefir genel sağlık açısından en faydalı formante süt ürünüdür. Cilt dokularını besleyen kefir, cilde sürüldüğünde de cildi besleyerek, nemlendirir.K...
Su Kefiri
Su Kefiri
Su kefiri, Meksika kökenli  mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20.yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bilinen süt kefiri ile bir ilgisi yoktur. 'Tibi' olarak da bilinen su kefirinin faydaları arasında bağışıklı...
Kefir İle Zayıflama
Kefir İle Zayıflama
Kefir ile zayıflama, fazla kilolardan kurtulmak için, artık tüm dünyada kullanılan bir diyet yöntemidir.  Eski yıllarda Orta Asya'da kullanılan şimdi ise tüm dünyada üretilip kullanılan sindirim sistemini hareketlendiren çok sağlıklı bir içecektir. K...
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefir tanelerini bir kaç ay kullanmayacaksanız; * Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır. Kefiri kullanmayacağınız zaman bir kabın içerisine saf suyu koyarak ve taneleri de içerisin...
Kefir Sabunu
Kefir Sabunu
Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt bozuklukları veya za...
Kefir Ayranı
Kefir Ayranı
Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki kefiri 25 derece sı...
Kefir Nedir
Kefir Nedir
Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi tarihi ...
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir bu ...
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzette olan şifalı bir içecek kültürüdür. Araştırmalara göre Kafka...
Kefir Faydaları
Kefir Faydaları
Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içecek vücudun mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kefirin sindi...
Kefir Mayası
Kefir Mayası
Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri ile yapımı s...
Kefir
Kefir
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etialkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Boyutları 0,5-3 cm arası...
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Kafkaslarda hazırlandığı belirtilir. İnek, koyun, keçi sütlerini fermantasyondan ge...
Kefirin Faydaları
Kefirin Faydaları
Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele eden kişilere kolaylık sağlamasıdır. Kefir içeceğinin ana yurdu Kafkaslar...
Kefir Nasıl Mayalanır
Kefir Nasıl Mayalanır
Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa; Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özellikle gelişm...

 

Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir Maskesi
Su Kefiri
Kefir İle Zayıflama
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefir Sabunu
Kefir Ayranı
Kefir Nedir
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Kefir Kültürü
Kefir Faydaları
Kefir Mayası
Kefir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefirin Faydaları
Kefir Nasıl Yapılır
Kefir Nasıl Mayalanır
Popüler İçerik
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini...
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kı...
Kefir Faydaları
Kefir Faydaları
Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu ...
Kefir Mayası
Kefir Mayası
Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur...
Kefir
Kefir
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etialkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğ...
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Ka...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kefir Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kefir Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018