Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa, Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özellikle gelişme çağındaki çocukların mutlaka içmesi tavsiye ediliyor. Doktorlar ise kefirin herkesin günde en az bir bardak içmesini öneriyorlar.

Peki Evde Kefir Nasıl Mayalanır?

  • İlk adım Kefir tanecikleri bulmak. Bunu İnternet üzerinden, kefir tanesi satan marketlerden ya da kefire sahip tanıdıklarınızdan elde edebilirsiniz.
  • Çiğ süt ya da günlük süt kullanarak kefir mayalayabilirsiniz.
  • Temin edilen kefir taneleri süte katılır ve beklenir.
  • Mayalamak için cam bir kap kullanmanız tavsiye edilir.
  • Kefir tanelerini 20 ile 25 derecedeki, cam kavanozdaki, süte katın, karanlık bir odada ve isteğe göre de kavanozun etrafına bir havlu sarılarak beklemeye bırakılmalıdır.
  • Kefir 8 ile 24 saat arasında mayalanır.
  • İsteğe göre 2 gün kadar da bekletilebilir. Ne kadar çok bekletirseniz kefiriniz o kadar ekşi olur. Uzun süre bekletilerek yapılan kefirlerin sindirim sistemini yavaşlattığı, kısa süre bekletilenlerin ise sindirimi hızlandırdığı söyleniyor.
  • Kefir istenilen kıvama geldiğinde, içindeki kefir taneleri süzülür.
  • Kefiri süzmek için plastik bir süzgeç ve tahta bir kaşık kullanmalısınız. Kefire asla metal temas ettirilmemeli
  • Süzülen taneler, daha sonra kullanılmak üzere cam kavanozdaki suyun içine koyulur.
    Bu taneler zaman içinde çoğalacaktır. Mayalamak için kullandığınız kadarını kavanozun üzerinde işaretlerseniz, daha sonra mayalamak için gerektiğinde ne kadarını kullanmanız gerektiğini bilirsiniz ve fazla olan kısmını da dilediğinizce dağıtabilirsiniz.
  • Kefir tanecikleri -20 derecede uzun süre muhafaza edilebiliyor.

Kefirin Faydaları Neler?

  • Mikroplara karşı direnci arttırır ve vücudu korur.
  • Sindirim sistemini kuvvetlendirir.
  • Hazımsızlık çekenler için idealdir.
  • Depresyondaki insanların içmesi tavsiye edilir.
  • Sinirleri yumuşatır, rahat ve ferah hissetmeye yardımcı olur.
  • Doğal antibiyotiktir. İlaç olan antibiyotiklerin yaptığı gibi vücuttaki vitaminleri öldürmez
  • Vücuttan kaybolan vitamin ve minerallerin geri kazanılmasını sağlar.
  • Kan dolaşımını düzenler ve kolesterolü dengeler
  • Kalp krizi riskini ve yüksek tansiyonu engeller.
  • Hastalıklara karşı direnci arttırır.
  • Vücuttaki zehri yok eder.
  • Diyet yapan kişiler için idealdir, zira kilo aldırmaz.
  • Yağ dokularının çözümlenmesine yardımcı olur.
  • Saçların dökülmesini önler.
  • Mide salgılarının düzenli ve devamlı salgılanmasını sağlar.
  • Hormonlar üzerinde olumlu etkiler ve düzenli çalışmalarını sağlar.
  • Hücreleri ve dokuları yenileyici özelliği vardır.
  • İlaçların sebep olduğu vitamin, mineral kaybı ve olası yan etkileri en aza indirir.
  • Yorgunluk ve strese karşı vücudu korur.
  • Kemik ve kasları güçlendirir. İskelet sistemini sağlamlaştırır.
  • Alzheimer hastalığına karşı kalkan görevi üstlenir.
  • Kaliteli, sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarıdır.
Evde kefir nasıl mayalanır ve mayaladığımız bu kefirin faydaları neler açıkladık. Artık bu kadar faydalı ve doğal olan bir içeceği sevdikleriniz için yapma vakti.
20.01.2024 08:15:03
Kefir Nasıl Mayalanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kefir Nasıl Mayalanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kefir Nasıl Mayalanır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kefir Zayıflatırmı

Kefir Zayıflatırmı, Kafkasların gençlik sırrı olarak bilinen kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmi...
Devamını Oku

Kefir Zararları

Kefir Zararları sıralamasında, yüksek kalorili bir besin olduğu için sık sık tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer kilo sorununuz varsa, Kefir tüketimine dikkat ...
Devamını Oku

Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir

Kefir mayası, yıllar önce Kafkasya'da Orta Asya Türkleri tarafından sütten yapılan ve ayrana benzeyen bir içecektir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde hem ...
Devamını Oku

Kefir Ne Kadar Tüketilmeli

Kefir ne kadar tüketilmeli, kefir dünyanın pek çok yerinde sağlık amacı ile tüketilen fermente süttür. Kefir, inek, koyun ya da keçi sütü kullanılarak elde e...
Devamını Oku

Kefir İle Yoğurt Yapımı

Kefir ile yoğurt yapımı oldukça kolaydır. Kefir, hafif ekşimsi tadı olan inek veya koyun sütü ile mayalanan fermante bir süt içeceği olmakla beraber sağ...
Devamını Oku

Kefir Maskesi

Kefir maskesi, cilt yenilenmesi, güzelleşmesi ve kırışıklıkların açılması üzerinde oldukça etkilidir. Kefir genel sağlık açısından en faydalı formante s...
Devamını Oku

Su Kefiri

Su kefiri, Meksika kökenli mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20. Yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bil...
Devamını Oku

Kefir İle Zayıflama

Kefir ile zayıflama, fazla kilolardan kurtulmak için, artık tüm dünyada kullanılan bir diyet yöntemidir. Eski yıllarda Orta Asya'da kullanılan şimdi ise...
Devamını Oku

Kefiri Nasıl Saklarım

Kefir tanelerini birkaç ay kullanmayacaksanız;* Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır....
Devamını Oku

Kefir Sabunu

Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönel...
Devamını Oku

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük sü...
Devamını Oku

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alko...
Devamını Oku

Yoğurt ve Kefirin Farkı

Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tu...
Devamını Oku

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvaml...
Devamını Oku

Kefir Faydaları

Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiçbir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içe...
Devamını Oku

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir...
Devamını Oku

Kefir

Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etialkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğid...
Devamını Oku

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve i...
Devamını Oku

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele ed...
Devamını Oku

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Son Forum Konuları
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024