Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir ne kadar tüketilmeli, kefir dünyanın pek çok yerinde sağlık amacı ile tüketilen fermente süttür. Kefir, inek, koyun ya da keçi sütü kullanılarak elde edilebilir. İşlem gördüğü için tadı hafif buruk olur. Süte oranla daha fazla sindirime yardımcı bakteriler içermektedir. Bu sayede de bağırsakların daha rahat çalışmasını sağlar. Aynı zamanda sağlık için faydalı birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır.
Sindirim üzerinde olumlu etkileri bulunan kefir, kabızlık, hazımsızlık ve sindirim ile alakalı sorunlarda kullanılabilecek faydalı bir içecektir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu farklı hastalıklara karşı koruyucu özellik sağlar. Doğal bir antibiyotik etkisi olan kefir, B12, B1, biotin ve K vitaminleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Magnezyum ve yüksek kalsiyum içeriği ile kemiklerin güçlenmesini sağlayarak kemik kayıplarını engeller.
Kefir Ne Kadar Tüketilmelidir?
Kefir genel sağlık durumunu korumak amacı ile tüketiliyorsa gün içinde 1 bardak kadar tüketilebilir. Ancak bu miktar tüketen kişinin yaşına ve ağırlığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kefir asla bir ilaç değildir. Bir içecek türü olan kefir yemeklerle beraber içilebileceği gibi ayrı olarak da içilebilir. Fazla kilolu olan kişiler kefiri yağsız süt kullanarak mayalamalıdır. Eğer kefir herhangi bir hastalığa karşı tedavi amacı ile içiliyorsa 1 bardak ile sınırlı kalınmamalıdır. Günlük 1 bardak ile başlanarak 5 bardağa kadar içilebilir.
Kefirin Faydaları Nelerdir?- Karaciğer için faydalıdır.
- Şişkinliği önleyici etkisi vardır.
- Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
- Kolesterolü düşürür.
- Sinüzite karşı iyi gelir.
- Kabızlığı önler.
- Antibiyotik özelliği ile enfeksiyon hastalıklarına karşı kullanılabilir.
- Mide ülserinin tedavisinde yardım alınabilir.
- Kanserin oluşmasını ve ilerlemesini önleyici etkisi vardır.
- Diş ve kemik yapısını kuvvetlendirir.
- Cilde sürüldüğünde sivilcelere karşı iyi gelir.
- Cilt mantarına karşı iyi gelir.
- Göz sağlığına karşı iyi gelir.
- Akciğer enfeksiyonuna karşı faydalıdır.
1 Bardak Kefirin Besin Değerleri- 1 bardak kadar kefir yaklaşık 150 kalori içerir.
- Yağ: 8 gram
- Kolesterol: 30 gram
- Karbonhidrat: 12 gram
- Protein: 11 gram
- Sodyum: 125 miligram
- Potasyum: 350 miligram
- Şeker: 4 gram
- A vitamini: Günlük ihtiyacın %10'u
- Kalsiyum: Günlük ihtiyacın %30'u
- C vitamini: Günlük İhtiyacın %4'ü
18.01.2024 22:40:07
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|